Prijava3. razred v šoli v naravi

Od 8. do 12. junja 2015 je bil Počitniški dom za otroke Slovenj Gradec za učence 3. razreda novi dom.

Delovni dnevi so bili zelo natrpani, zanimivi in poučni. Dan se je pričel z jutranjo telovadbo, pospravljanjem sob in zajtrkom.

Vsako dopoldne so sledile učne aktivnosti. Spoznavali so značilnosti primorskega sveta, obmorskih krajev, se orientirali, spoznali rastlinje na kopnem in v vodi, živalstvo v morju, plimovanje, raziskovali Fiesini jezerci...

Največ časa pa je vsekakor bilo namenjenega učenju plavanja, izpopolnjevanju plavalnih tehnik, skokom v vodo in nabiranju plavalne kondicije. Plavanje je potekalo v družbi nekaj sto klobučnjakov, ki pa s svojo prisotnostjo niso pretirano ovirali našega dela, saj so vsi učenci postali čisto pravi plavalci. Na zaključnem preverjanju so se odrezali več kot odlično.

Po kosilu je sledil polurni počitek nato pa spet delo.Vsak dan so učenci merili temperaturo zraka in morja ter spremljali dvigovanje morske gladine. Vsa spoznanja in ugotovitve so pridno beležili v delovni zvezek. Učencem bo v lepem spominu ostal ogled Pirana, obisk Akvarija, izlet z ladjo Solinarko, obisk vrta kaktusov ter pohod na Strunjanske soline.

Po vsakodnevni večerji se je dan zaključil z igrami, filmom Poletje v školjki, s krosom in družabnim plesom. Ob desetih so utrujeni popadali v postelje in nikomur niti na misel ni prišlo, da bi zganjal kakšne lumparije. Z igro Skriti prijatelj pa smo skrbeli drug za drugega in se med sabo še bolj povezali.

Na koncu gre vsem učenkam in učencem pohvala za pridnost in dobro sodelovanje ter čestitke ob uspešno končanem plavalnem tečaju.

4 A4 BAkvarijkrosLadjicaPiranPlesPomolPoukTinkaV vodiKaktusiLumNa plazoStrunjan