PrijavaInteresne dejavnosti

KANALSKI VRH (589 m) IN AVŠKI KUK (671m)

Učenci planinskega krožka smo se v soboto, 30.5.2015, zbrali na spomladanskem srečanju mladinskih odsekov Posočja v Kanalu. Izpred osnovne šole smo se podali proti Kanalskemu vrhu. Po dveh urah hoje smo prispeli do jezera. Pri koči smo pomalicali in se nato povzpeli še na razgledno točko, na Avški Kuk. Vrnili smo se nazaj k jezeru, kjer so nas člani planinskega društva Valentin Stanič Kanal pogostili s čajem, piškoti, češnjami in bonboni. Ko smo se okrepčali, sta nam gorska reševalca z reševalnima psoma, gorske reševalne postaje Tolmin, prikazala njihovo delo, opremo pa tudi poslušnost psov ter iskanje pogrešanega. Tudi sami smo se skrili, vendar so nas izurjeni psi hitro našli. Markacist nam je veliko povedali o poti v gore in o markiranju planinskih poti. Sledila je še ustvarjalna igra, v kateri so morali planinci postaviti najlepšo kamnito piramido. Po razdelitvi nagrad in glinenih obeskov, smo se spustili v dolino, kjer nas je že čakal avtobus. Prijetno utrujeni smo se vračali proti domu.

Zahvaljujmo se PD Valentin Stanič Kanal za organizacijo in za lepo preživet sobotni dan.

IMG 1173IMG 1182IMG 1190IMG 1199IMG 1163IMG 1180IMG 1194

 

Dan odprtih vrat vojašnice v Vipavi - nagrada za prostovoljce

IMG 1757Konec marca smo v šoli, v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala izvedli projekt Simbioza IMG 1752šola in stare starše računalniško opismenjevali. Pri tem je sodelovalo kar nekaj učencev prostovoljcev, ki smo jih v petek, 8. maja nagradno odpeljali na dan odprtih vrat vojašnice v Vipavi. Ogledali smo si vozni park vojašnice, različno orožje, se poizkusili v streljanju, in še marsikaj zanimivega. Srečali smo se tudi s tremi slovenskimi vrhunskimi športniki, ki so zaposleni v slovenski vojski. Nepozabni dogodek pa je bila prav gotovo vožnja z valukom (lahko kolesno oklepno vozilo) po poljskih poteh v okolici Vipave.

IMG 1748IMG 1758IMG 1767IMG 1768

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 13 Maj 2015 07:30)

 

Pohod na Lubnik (1025 m)

CAM00270V soboto, 25.4.2015, smo se odpravili na naš drugi planinski pohod. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Škofji Loki, kjer nas je pozdravilo sonce. Med vožnjo smo od daleč opazovali strm hrib, s kočo na vrhu, ki je bil naš današnji cilj. Pot smo začeli v vasici Praprotno in se sprva po asfaltni cesti, ki se je nato nadaljevala skozi gozd, podajali našemu hribu naproti. Steza je bila posuta s pomladanskim cvetjem in nam tako lepšala korake. Po dobrih dveh urah hoje smo osvojili vrh Lubnika. Usedli smo se pred kočo in kmalu so iz nahrbtnikov pridišale dobrote, ki so poskrbele, da smo si nabrali novih moči. Po obveznem fotografiranju, smo se odpravili nazaj v dolino. Sestopali smo po bolj strmi poti v vas Podpulfrco, kjer nas je že čakal avtobus. Ko smo se vozili proti domu, smo si ob poti nakupili še jagode, ki so na avtobusu omamno dišale. Zopet smo preživeli en čudovit dan v objemu gora in lepe narave. Se vidimo na naslednjem planinskem pohodu!

CAM00271CAM00272CAM00273CAM00277CAM00281CAM00283P4251168-1000P4251170-1000

Zadnjič posodobljeno (Petek, 01 Maj 2015 18:45)

 

Šolski sklad

Na naši šoli deluje Šolski sklad že štiri leta. Upravni odbor šolskega sklada je sestavljen iz sedmih članov. Predsednik Upravnega odbora šolskega sklada Osnovne šole Col je Stojan Koren. Dejavnost sklada je pridobivanje sredstev iz prispevkov staršev, občanov, donacij, pridobivanje prihodkov od zbiralnih akcij, sponzorstev, prostovoljnih prispevkov za izdelke učencev … Namen šolskega sklada je financiranje raznih izletov učencem, predstav, udeležb na tekmovanjih, nakup nadstandardne opreme, zvišanje standarda pouka, pomoč nadarjenim učencem, pomoč socialno šibkim učencem. Upravni odbor šolskega sklada pripravi in sprejme vsako šolsko leto program dela sklada, ki je osnova za pridobivanje sredstev in porabo le – teh. Učence in krajane vsako leto pred veliko nočjo povabimo k zbiranju starega papirja. Po prireditvah Materinski dan v Podkraju in Pomladno rajanje na Colu zaposleni in učenci na šoli pripravimo pomladno prodajni bazar, kjer prodajamo razne izdelke naših učencev. V začetku meseca decembra smo iz šolskega sklada porabili nekaj denarja za nakup Lego kock in nekaterih didaktičnih igrač učencem prve triade na Colu in Podkraju. Ravno tako se vsako šolsko leto nekaj sredstev nameni za sofinanciranje šol v naravi.

DSC03804DSC03811DSC03817Neimenovano 1DSC 2391DSC 2399DSC 2414

Zadnjič posodobljeno (Petek, 17 April 2015 15:44)

 

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov

V četrtek, 16. aprila bo v Kulturnem domu v Vipavi ob 18.00 potekala Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Naša pomlad. Na reviji se bosta predstavila tudi otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Col. Vsi starši, dedki, babice, strici in tete ste zelo lepo povabljeni, da svojemu otroku in ostalim nastopajočim pozorno prisluhnete.
Lepo vabljeni!
 
Več člankov...