PrijavaLikovna vzgoja

Likovni natečaj »Po čebelah se zgleduj«

IMAG0183Na Osnovni šoli Dobravlje je bilo 14. maja odprtje razstave likovnega natečaja, na katerem so sodelovali tudi učenciIMAG0181 naše šole. Ustvarili so grafike na temo KAM GREDO ČEBELE. Oblikovali so jih v tehniki barvnega linoreza in se z njimi uspešno uvrstili na razstavo.

Avtorji razstavljenih del in prejemniki priznanj:

Mihaela Poljšak, 8. razred

Alojz Bajc, 8. razred

Alen Milavec, 8. razred

Jernej Mikuž, 8. razred

Mentorica učencem je bila Silva Karim.

 

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 21 Maj 2015 08:20)

 

Odeja miru na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru

peace q primary school col slovenia
Učenci likovnega krožka in učenci 6. razreda so v zadnjem tednu veliko razmišljali o tem, kako bi bilo lepo, če bi bil na svetu MIR. Odzvali smo se na povabilo angleške organizatorice Trish Booth in izdelali Odejo miru (Peace Quilt), s katero bodo drugo leto okrašeni prostori na poletnih olimpijskih igrah Rio de Janeiro 20016 v Braziliji. Seveda omenjena organizatorica povabi k sodelovanju šole iz vseh držav na svetu in prav čudovite so stene v športnih dvoranah, okrašene s takšnimi barvitimi "odejami". Slovenijo bo predstavljala prav Osnovna šola Col in na to smo ponosni. Čestitamo vsem, ki so za Odejo miru prispevali svoje umetnije!
Tudi na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu je imela svojo odejo obešeno naša šola. Se je še spominjate?
Mentorica projekta: Silva Karim
 

Zadnjič posodobljeno (Torek, 31 Marec 2015 10:49)

 

Plakat miru

larisaV sredo, 12. novembra 2014, je bilo v prostorih Osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini odprtje razstave, na kateri so učenci osnovnih šol in zavodov iz občin Ajdovščina in Vipava razstavili najlepše mirovniške plakate. Organizator razstave je Lions klub Zemono.

Priznanje za svoj plakat so prejeli tudi naslednji sedmošolci z naše šole:

 

Meta pregelj

Anže Sajevic

Timotej Mikuž

Jure Bajc

Urban Čuk.

Larisa Leban iz 7. razreda pa je dobila za svoj plakat posebno nagrado. Čestitamo!

juremetatimotejurban

 

Likovni ekstempore na temo "Za razigrano in ustvarjalno otroštvo"

DSCN7777Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je tudi letos ob tednu otroka organiziralo tradicionalni ekstempore v Piranu. V četrtek, 9. oktobra, so se ekstempora udeležile štiri šestošolke. Bil je čudovit sončen dan in ustvarjanje ob šumenju morja je bilo zares prijetno in zanimivo. Slike, ki so jih naslikale Sandra Pregelj, Tajda Lampe, Adele Čebokelj in Veronika Bajc, bodo skupaj s slikami drugoih udeležencev razstavljene v Mercator centru v Ajdovščini.

 

 

 

DSCN7778DSCN7780DSCN7782DSCN7795

 

Kiparski izdelki iz jesenskih pridelkov

DSC 027014. oktober 2014

 

Kiparski materiali so lahko različni. V tem času nas k ustvarjanju še posebej privabljajo oblikeDSC 0280 pridelkov in sadežev, ki jih je jesen prepolna. V 5. razredu smo izpeljali pouk kiparstva z oblikovanjem kiparskih skulptur iz pridelkov. Nekateri med njimi so še posebej zanimivi.

Uro kiparstva je vodila učiteljica Teja Kete, pripravnica.

 

DSC 0260DSC 0274DSC 0283DSC 0285

Zadnjič posodobljeno (Torek, 14 Oktober 2014 10:34)

 
Več člankov...