PrijavaProjekti

Prostovoljci v Pristanu

IMG 1917V četrtek smo v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v mreži šol ustvarjali v Vipavi, v zavodu za starejše Pristan.

Združili smo modrost starejših in našo energijo in s skupnimi močmi natisnili sončne umetnine, ki so obsijale njihova in naša srce ter nas nepozabno povezale.

 

 

 

 

 

IMG 1903IMG 1904IMG 1908IMG 1912

 

"VŠEČKAJMO PROSTOVOLJSTVO :)"

V projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala, ki se izvaja v okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in pod okriljem Šole za ravnatelje smo se v mreži Osnovnih šol Col, Otlica, Dobravlje in Vipava posvetili prostovoljstvu.

Na naši šoli imamo 15 prostovoljcev, ki nudijo individualno in skupinsko učno ter drugo pomoč in se v mreži šol povezujejo s prostovoljci drugih šol pri skupnih akcijah.

S prostovoljstvom smo sebi in drugim v vsakdanje življenje prinesli več sonca. Pri delu nas spremljajo besede kralja Salomona: »«Nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi. »

V decembru smo s prostovoljci praznovali mednarodni dan prostovoljstva, pomagali mlajšim učencem pri izdelovanju novoletnih dekoracij in skupaj s prostovoljci šol naše mreže ustvarjali s starejšimi stanovalci v Zavodu Pristan v Vipavi.

Nekaj utrinkov našega dosedanjega dela in druženja si lahko ogledate na fotografijah.

IMG 1536IMG 1540IMG 1545IMG 1549IMG 4594IMG 5131IMG 5139IMG 5155

 

DVIG SOCIALNEGA IN KULTURNEGA KAPITALA

Projekt se izvaja v okviru sredstev evropskega socialnega sklada in sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, pod okriljem Šole za ravnatelje.

Naslov projekta naše mreže šol je »Všečkajmo prostovoljstvo:)«

V njem sodelujemo štiri šole: OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje in OŠ Draga Bajca Vipava, ki je tudi koordinator naše mreže.

Preko projekta bolj sistematično izvajamo prostovoljstvo na različnih področjih (individualna učna pomoč – tutorstvo, skupinska učna pomoč in pomoč v podaljšanem bivanju, pri interesnih dejavnostih in drugih dejavnostih, pomoč v knjižnici, medgeneracijsko povezovanje, prostovoljske dejavnosti v mreži šol, tabor prostovoljstva, …

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 13 December 2014 08:17)

 

Inovacijski projekt

Aktivnosti in dosežki inovacijskega projketa Kuhano, pečeno - na mizo prinešeno ...

 

Frazemi o hrani

V okviru inovacijskega projekta Kuhano, pečeno - na mizo prinešeno ... smo na šoli za e-Twinning projekt izdelalii trojezične frazeme o hrani: slovenski, angleški in portugalski. Mentorica je bila Irena Saksida.  Izdelke si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Frazemi o hrani

 
Več člankov...